Bulldog Brews Evil Dog American Double IPA

Bulldog Brews Evil Dog American Double IPA:

Bulldog Brews Evil Dog American Double IPA har blitt skapt rundt en kraftig dose av de amerikanske Simcoe og Summit humle variantene. Et bra utvalg av malt som i kombinasjon med vårt spesielle amerikanske vestkysten håndlagde ølgjær vil produsere en sann håndlaget øl. Evil Dog American Double IPA har en potent bitterhet og sprengning med aromaer av furu og grapefrukt.

Evil Dog American Double IPA trenger ikke noe sukker i tillegg (bortsett fra en liten mengde for priming, like før tapping). Bare tilsett vann, resten er i settet! Dette produserer 23 liter helt utrolig IPA!

I Evil Dog American Double IPA ølsett er det med en humlepakke som du selv kan velge når du vil legge i brygget. Dette gjør at du selv kan være med på å gjøre litt om på smaken og aromaen. Den massive dosen av amerikanske humlepellets kommer selvfølgelig i teposeteknologi , for maksimal komfort.

Alkohol: 7,1%

Bitterhet: 40-45 EBU

Farge: 12-17 EBC

Vekt: 4,7kg

Humlepellets: Simcoe, Summit

Anbefaler til karbonering:

Coopers karboneringsdrops (1 pakke)

Første ekte 4 kg øl kit på markedet:

Da vi startet produksjonen av våre nye Bulldog Brews ølsett, hadde vi en enkel retningslinje. Disse pakkene skal inneholde de beste råvarene som er tilgjengelig uavhengig av kostnadene. Ølsettene skal også ha mer malt enn noen annet ølsett der ute. De gamle “Premium” type ølsett inneholder vanligvis 3 kg selv om det er noen som inneholder opptil 3,6 kg.

Med ølsett på 3 kg og over kjemper ofte ølgjæren for å gjøre en god jobb og normal reaksjon på dette fra produsentene er å bruke en dårlig, men rask gjærstamme, designet for å sprenge gjennom alle typer gjæring. Fordelen fra en produsents synspunkt er selvfølgelig færre klager fordi det “virker”. Ulempen er at det vil produsere kjedelig øl hvor alle typer smaker det samme. Å få det rett på 4kg nivået er veldig vanskelig. Gjæringen kan ende tidlig, klaringen ikke fungerer godt etc. Dette tok oss lang tid å mestre fordi vi nektet å bruke “wham bam” type gjær.

Første American Craft ølsett på markedet Våre nyeste tilskuddene til området er Evil Dog Double IPA (7,1%) og Four Finger Jack American Pale Ale (4,6%), begge fullstappet med spennende Amerikansk humle leverer enestående smaker og aromaer. Dette er noe helt nytt i hjemmetbrygging og det tar hjemebryggingen rett inn i den Amerikanske Ølrevolusjonen. Begge disse ølsettene bruker den nyutviklede “Craft Beer” gjærstammen som fram til nå har aldri vært tilgjengelig i et ølsett.

Hjembrygging med varietal gjærstammer:

Vi besluttet å bruke ekte varietal bryggegjær for Bulldog Brews ølsetts kvalitet. En rekke av disse er tilgjengelige i dag, og er hyppig brukt av mirobryggerier for å oppnå godt kvalitets øl. De selges under en rekke merkenavn og er alle ganske dyre, så du ser dem ikke ofte i et ølsett selv om noen av dere nerder der ute selvfølgelig har funnet ut at du kan forbedre et standard ølsett ved å bytte gjær til noe bedre. Det er ikke behov for med Bulldog Brews ølkitt, de inneholder allerede ulike gjærstammer av svært høy kvalitet, selvfølgelig optimalisert for hver type. Det er til og med en eller to gjærstammer som ennå ikke er tilgjengelig noe sted på markedet.

Fordelen med disse stammene er at de produserer fantastisk øl. De kan være litt temperamentsfulle, og de krever en lengre gjæringstid enn rask og billige gjærstammer.

Så legg merke at våre brygger instruksjoner er annerledes, de gamle “sannhetene” gjelder ikke lenger. Så vær forsiktig og følg instruksjonene nøye før du har fått nok erfaring av disse nye gjærtypene slik at du kan begynne å eksperimentere litt.

Blant varietal gjærstammer kan vi også nevne “Warm Lager Strain” som gir svært god pils ved romtemperatur. Vi bruker denne og andre høyt spesialiserte gjærstammer i Bulldog Brews serien. Vi planlegger å slippe de ulike ølstammene som individuelle produkter innen nær fremtid. Det å trekke maltekstrakten opp til 4 kg per 23L sett viste seg også å lage noen vanskelige klarings problemer og noen maltekstrakter kunne rett og slett ikke kunne brukes. Med nøye utvalg og blanding av ekstrakter og bruk av skikkelige gjærstammer, kunne vi til slutt beviste at klaring fungerer selv i slike ekstreme ølsett.

Varietal humle for hjemmebrygg:

Som du sikkert allerede visste, har vi hatt Better Brew humlepellets i vårt sortiment i en tid, et svært populært produkt. For Bulldog Brews kvalitet så har vi prøvd fersk humle, humleoljer og humlepellets for å oppnå den ekstra friske humlesmak og aromaen til våre øl. Til slutt valgte vi pellets. Hovedsakelig på grunn av enkelheten i å bruke dem. Resultatet var lik for de ulike typene humletilsetning.

Vi bruker selvfølgelig teposeteknologi slik at du ikke trenger å rote rundt med løse humlepellets eller andre poser. Teposeteknologien gjør at det å humle er like enkelt som å lage en kopp te. La “teposen” ligge i et krus kokende vann i 10 minutter, og deretter legg den til i brygget. Enkelt som det. I våre instruksjoner anbefaler vi å legge denne infusjon på dag fire, som er i midten av gjæringen. Men vi også gi brukeren muligheten til å øke eller redusere nivået av hop aroma ved å legge til infusjonen i starten (mindre aroma), eller på slutten, like før tapping (mer aroma).

For de Amerikanske Craft ølsettene bruker vi en mye større tepose (to faktisk, vi kunne ikke få så mye inn i en pose) for å oppnå den kraftige humle aromaen i disse pakkene. Det er også viktig å legge til disse humlepelletsene svært sent, vanligvis 1-2 dager før tapping. Dette for å få fullt nivå av aromaen kreves i dette øllet.

Humlepellets vil normalt ikke lage noen bitterhet, vi har allerede humlet maltekstraktet til ønsket nivå for hver type. Deres eneste formål er å lage en frisk humlearoma som du ikke ville få fra humlet maltekstrakt alene.

Er 4kg ølsett egentlig bedre enn en 3kg ølkitt?

Det er noen rykter som går på det at over 3 kg i maltekstrakt per 23L faktisk reduserer kvaliteten på øl. Vi kan bare si at det synes å være en misforståelse. Det har imidlertid vært veldig avhengig av hvordan den faktiske maltekstrakten anvendes. Med feil type ekstrakt vil du helt sikkert ikke få noe bedre kvalitet over 3 kg. Imidlertid så er det ikke sånn her. Prøv vår Triple Tykes Spesial Export Ale og du vil bli overbevist!

Legge til sukker i ølkits

For hjemmebrygget Lagerøl er det problemer med fargen. Malt går mørkere enn originalen så selv om et mikrobryggeri kunne bruke råvarer som tilsvarer 4 kg av maltekstrakt, kan ikke gjøre det hvis du bruker ekstrakt fordi fargen på Lageren blir for mørkt. Det vil være for mørkt selv når du bruker fersk produsert ekstrakt, eller si hvordan det ville se ut med 6 måneders holdbarhet eller mer.

Så for den letteste av Bulldog Brew øllene har vi oppholdt rundt 3 kgs nivået av maltekstrakt og tilsatt invertsukker å oppnå høyere startkraft og på samme tid gi en lett og forfriskende Pils øl. Vi anser invertsukker å være bedre enn dekstrose og mye bedre enn vanlig sukker for dette formål. Det er dyrere og vanskeligere å håndtere, men vi bestemte oss for å bruke bare det absolutt beste for alle de nye Bulldog Brews ølsett.

Bulldog Brews Evil Dog American Double IPA er en absolutt anbefaling!